Plantjesweekend Kom op tegen Kanker

Op 13, 14 en 15 september vindt de 19de editie van het Plantjesweekend plaats. Al sinds 1995 verkopen duizenden vrijwilligers tijdens het derde weekend van september azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ook onze stad doet opnieuw mee. Met de opbrengst van deze verkoopactie financiert Kom op tegen Kanker talloze projecten voor kankerpatiënten: hulp voor kinderen met kanker, het Kankerfonds en psychosociale ondersteuning.

 

meer info: preventiedienst, 014 56 63 70, preventie@geel.be

 

Materialen te koop in bib

Zaterdag 28 september is de laatste dag van de grote verkoop van afgevoerde materialen in de bib. Kom binnen en profiteer zolang het nog kan. Boeken, cd's, dvd's en lp's, alles aan 1 euro per stuk.

 

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

 

Verkeersdag voor 6de leerjaren

Op donderdag 19 september kunnen alle 6de leerjaren van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deelnemen aan de verkeersdag. Dit jaar staat het thema ‘Fietsen gaan? Fluo aan!’ in de kijker. De verkeersdag wil leerlingen uit het 6de leerjaar duidelijk maken dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn in het verkeer. Vaak gaan deze kinderen vanaf het 1ste middelbaar met de fiets naar school. Tijdens workshops kunnen de leerlingen in het Go-Carts verkeerspark kennis maken met verkeersregels. Aan de hand van ‘dode hoekzeilen’ leren de kinderen waarop ze moeten letten in de buurt van een vrachtwagen. Ook voorrang van rechts, links afslaan en veilig de rijbaan oversteken komen aan bod. En wie wil kan zich aansluiten voor een snelcursus reanimatie. De verkeersdag is een unieke samenwerking tussen de mobiliteitsdiensten van Stad Geel, Gemeente Laakdal en Gemeente Meerhout alsook de Politiezone PZGLM, Federale Politie en het Kempische bedrijfsleven van de drie gemeentes.

 

meer info: politiezone, 014 56 47 00, info@pzglm.be

 

Start cursussen in dienstencentrum Luysterbos

Op maandag 16 september start dienstencentrum Luysterbos met verschillende cursussen. Je kan er terecht voor een cursus Spaans, Engels, aquarelleren, internet & e-mail.

 

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

 

Petanquetornooi stad Geel

Op 25 september organiseert dienstencentrum Luysterbos voor de vierde keer een petanquetornooi. Liefhebbers van alle leeftijden zijn welkom! Ervaring is niet vereist. We maken er een sportieve en vooral gezellige namiddag van! Liefst eigen ballen meebrengen. Er zijn slechts een beperkt aantal petanqueballen ter plaatse beschikbaar. Per ploeg van drie personen betaal je 6 euro om deel te nemen. Je kan ook individueel inschrijven. Inschrijven kan tot 18 september. Elke deelnemer krijgt een glaasje pastis of fruitsap. Het tornooi start om 13u.

 

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

 

Met je vereniging op de kerstmarkt

Op zaterdag 14 en zondag 15 december beleeft Geel een nieuwe editie van de jaarlijkse kerstmarkt. Wil je met je vereniging een standje bemannen en een centje bijverdienen, geef dan je contactgegevens door aan Toerisme Geel. Op 17 september worden de inschrijvingsformulieren voor deelname aan de kerstmarkt naar de geïnteresseerden toegestuurd. Je kan de naam van je organisatie, contactpersoon en adres doorgeven via onderstaande gegevens.

 

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, kerstmarkt@geel.be